Ekistic
stedenbouw
0   /   100

Ontwerp en onderzoek

Ontwerp en onderzoek

Vooraleer een grond aan te kopen of een volledige verkavelingsvergunningsaanvraag/  omgevingsvergunningsaanvraag te laten opmaken, is het interessant om de juridische en ruimtelijke haalbaarheid van een project te onderzoeken. Ekistic neemt uw risico op jarenlange frustratie en op een financiële kater weg door een haalbaarheidsonderzoek voor uw projectidee uit te voeren. 

 

Met het opmaken van een masterplan kan men een gebied of plaats weergeven. Een masterplan geeft een beeld weer van hoe een gebied of locatie in de toekomst verder ontwikkeld kan worden, en kan een basis vormen voor het verder uitwerken van projecten van het gebied.

Ekistic toont haar meerwaarde maximaal bij het opmaken van stedenbouwkundige studies en masterplans. Vaak stuit een ontwikkelingsvoorstel (terecht) op voorbehoud bij gemeente, stad of gecoro, wanneer deze de voorgeschiedenis van het perceel niet kent of de gevolgen van een voorgesteld ontwerp niet kan inschatten. Via ontwerpend onderzoek komt Ekistic tot een doordacht en gedragen ontwerp. Hierbij hoort niet enkel een “plan” met aantrekkelijke beelden, maar eveneens een goed gebracht verhaal.